Waarom ik recentelijk pas een ondernemingsplan schreef

ondernemingsplan

Maar je begint toch met een ondernemersplan? Wat heb je dan die eerste maanden gedaan?

Voordat ik mij op 29 mei 2019 daadwerkelijk inschreef bij de Kamer van Koophandel, was ik al maanden bezig met het voorbereiden van mijn eigen bedrijf. Ik dacht dat het heel noodzakelijk was om alles al 100% perfect te hebben staan, voordat je jezelf ging presenteren en werk ging uitvoeren.

Ik wilde mij allerlei documenten opleggen, waaronder ook een ondernemersplan. Toen ik ging opzoeken wat je ECHT nodig had voordat je een eigen bedrijf kon starten, kwam ik er opeens achter dat je niet moet blijven hangen in het documenten schrijven, maar gewoon moet beginnen.

Dit gaf mij zoveel rust, dat ik toen totaal omsloeg en echt vond dat je geen ondernemingsplan nodig had, zolang je maar gewoon wist wat je wilde gaan doen en wat je doelen zijn.

Zo ben ik dus begonnen aan mijn eigen bedrijf. 1 juni 2019 werd Anouk Martens Producties officieel en ben ik gestart met mijn fotografie & website projecten.

Begin 2020 leerde ik Tara van Thee met Tara kennen. Zij is mij gaan helpen met hoe ik mijn bedrijf op Instagram kan presenteren. Om hier goed te bij kunnen helpen, wilde zij graag van mij weten wie mijn doelgroep is en wat ik graag wil bereiken. Toen ik merkte dat ik dit toch nog lastig vond om te benoemen, heb ik besloten om eindelijk een soort ondernemingsplan te schrijven.

Het zal echt geen perfect ondernemingsplan zijn, maar het heeft mij heel erg geholpen met het definiëren van de doelen die ik wil behalen en de doelgroep die ik wil helpen.

Ik denk persoonlijk dat je niet hoeft te starten met een ondernemingsplan, maar het kan je wel heel erg helpen met het uitzoeken wat je nu precies wilt bereiken.

Heb jij een ondernemingsplan en heb je dit aan het begin geschreven of toen je je bedrijf al had?

Fotografie: Eva Bours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *