Waarom Canva jou kan helpen met je designs

  • Overig
canva

Canva, het is bij veel ondernemers en creatievelingen al bekend, maar ik leerde deze week pas wat dit mensen kan bieden.

Met Canva kun je gemakkelijk designs maken voor jouw documenten, social media & allerlei andere middelen die binnen jouw bedrijf of werk van pas kunnen komen.

Waarom canva ook voor jou nuttig is

Het verschil tussen andere design programma’s en Canva is dat je hier geen design kennis voor hoeft te hebben & het gratis toegankelijk is. Je hoeft dus geen dure Adobe pakketten te kopen en het heeft geen hoge leercurve, je kunt vandaag al veel gedaan krijgen!

Stel je wil een factuur maken en wilt hier een mooie opmaak voor. Misschien leek je dit wel onmogelijk of stelde je het uit tot je geld had voor een designer. Nu kun je naar Canva.com gaan, aangeven dat je een factuur wilt maken & krijg je al allerlei layout als voorbeelden. Je kunt deze voorbeelden gebruiken en aanpassen of kunt iets volledig nieuws maken. Zo is er voor ieder wat wils.

Werk je met mensen samen of voor een klant? Ook daar is een super handige functie voor, namelijk.. de deelfunctie! Je kunt op deze manier samen een product ontwikkelen of je klant direct je werk showen. Ook kan er super makkelijk feedback gegeven worden, waardoor jij weet wat er nog gedaan moet worden.

Waarom sommige mensen geen fan van Canva zijn

Hmm.. het klinkt allemaal zo mooi! Waarom zou je geen fan zijn van Canva? Allereerst neemt Canva natuurlijk veel klanten weg van designers. Ze kunnen het nu zelf en gratis.

Verder zijn de designs beschikbaar voor iedereen, dus zul je nooit een uniek design hebben. Misschien gebruik jij andere kleuren, maar er zijn veel mensen die toch liever een eigen design hebben, wat dan weer goed is voor designers.

Dus.. leuk of niet leuk?

Ik denk dat Canva heel nuttig kan zijn voor de ondernemers die het graag zelf doen, maar niet zelf kunnen of de programma’s er niet voor hebben. Je moet er niet vanuit gaan dat je super unieke producten maakt, want dat is gewoon niet het geval. (tenzij je natuurlijk helemaal zelf iets maakt in Canva)

Gewoon lekker uitproberen en zelf bepalen wat je ervan vindt, gratis en voor niets! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *