Tips om zelf je website aan te passen

Ik ben een groot voorstander van zelf met je website overweg te kunnen, maar dan wel op een goede manier. Het is namelijk wel zo fijn dat je niet direct het verschil ziet tussen de pagina’s waar jij aan hebt gesleuteld en die door je webdesigner zijn gemaakt. Vandaag heb ik een aantal tips voor je om zonder zorgen aan de slag te gaan met jouw website. 

Tip 1. Maak een back-up

Een tip die je sowieso niet vaak genoeg kunt geven is het maken van back-ups. Zeker wanneer je bestaande pagina’s gaat aanpassen is het fijn dat je een back-up hebt om op terug te vallen. 

Een fijne back-up plugin is UpdraftPlus

Tip 2. Denk je plan uit voordat je gaat beginnen

Een tip die ik je vooral wil geven wanneer je een geheel nieuwe pagina gaat maken is om het eerst even uit te denken voordat je start. Het kan namelijk nogal overweldigend zijn om van een lege pagina direct een hele salespagina te maken. 

Probeer de volgende dingen alvast te doen voordat je start in WordPress: 

  • Maak eerst een kladversie op papier om te kijken welke onderdelen de pagina moet bevatten. 
  • Bekijk de pagina’s die al op je website staan en check welke elementen hiervan je wilt gaan gebruiken op je nieuwe pagina.
  • Verzamel alvast je teksten en afbeeldingen voor de pagina. 

Tip 3. Gebruik template blokken

Een tip om snel en makkelijk een pagina in elkaar te zetten is door gebruik te maken van template secties van andere pagina’s op jouw website. Op deze manier heeft dit onderdeel van de pagina direct de juiste styling en is die ook al geschikt voor je mobiele versie. Top om de eenheid in je website te behouden!

Hoe je een template sectie aanmaakt met Elementor

Tip 4. Gebruik dezelfde styling over heel je website

Zorg ervoor dat je dezelfde styling gebruikt over de gehele website. Het klinkt logisch, maar soms wordt dit toch nog vergeten. Denk hierbij aan je lettertype en lettertypegrootte, kleuren en witruimte. 

Tip 5. Onthoud dat je er niet alleen voor staat

Misschien heb je het idee dat je het allemaal zelf moet doen, maar vergeet niet dat je ook hulp kunt vragen aan je webdesigner. Vaak hebben webdesigners een supportsysteem waarmee ze jou gemakkelijk kunnen helpen met het finetunen van jouw pagina. 

Zo heb je toch nog zelf je pagina uitgedacht en gemaakt, maar heb je een webdesigner als vangnet voor de finishing touch. 

Dit artikel is onderdeel van de podcast Website Talks. Beluister hier de aflevering.