Moeiteloos je (website) teksten schrijven

Veel ondernemers hebben moeite met het schrijven van hun website teksten. Dit is vaak een reden om je website uit te stellen en dat is zonde. 

In dit artikel geef  ik je tips die voor mij goed helpen bij het schrijven van mijn teksten. 

Tip 1. Ga na waarom jij doet wat je doet

Wanneer je niet 100% zeker weet wat jij voor iemand kan doen en voor wie jij graag wilt werken is het logisch dat het lastig is om jouw aanbod en kennis over te brengen.

Beantwoord dus allereerst de volgende vragen:

  • Waarvan gaat jouw vlammetje harder branden?
  • Waarmee help jij mensen?
  • Wie wil jij graag helpen?

Tip 2. Maak een moodboard

Een tip die voor mij goed werkt en die ik ook graag aan mijn klanten mee geef is om een moodboard te maken. Dit kun je doen door een bord aan te maken via Pinterest, maar kan natuurlijk ook gewoon offline.  

Het gaat er hierbij om dat jij op papier krijgt wat jou zo gelukkig maakt. Welke beelden en woorden maken jou enthousiast en geven jou inspiratie? Sla deze allemaal op in één map. 

Het is de bedoeling dat jij door naar jouw zelfgemaakte moodboard te kijken direct inspiratie en motivatie krijgt. Ga dus door totdat jij voelt dat het goed is. 

Hieronder mijn moodboard van dit moment:

Tip 3. Schrijf alsof je kunst aan het schrijven bent

Probeer eens te schrijven alsof je het alleen voor jezelf schrijft. Het hoeft niet schools of politiek correct. Schrijf op jou eigen manier met jou eigen veelgebruikte woorden. 

Kijk hierbij ook naar je moodboard en laat het gevoel dat je daarvan krijgt terugkomen in je teksten. 

Lees je teksten ook na en kijk of je je eigen teksten gelooft. Wanneer dit niet zo is, zullen je klanten het ook niet gaan geloven. 

Tip 4. Denk nog even niet na over je SEO

Veel ondernemers voelen bij het schrijven van hun teksten ook de druk van SEO-proof schrijven. Door met dit in je achterhoofd te beginnen gaat het heel lastig worden om vanuit je hart teksten te schrijven. Je zit immers al direct in je hoofd. 

Laat dat SEO gedeelte dus voor nu even achterwege en check na het schrijven van de teksten waar jij echt blij van wordt in hoeverre het SEO waardig is. Vaak kun je je teksten dan nog een beetje tweaken, maar dan heb je de basis al! 

Tip 5. Stop met uitstellen

Als laatste wil ik je eigenlijk gewoon een duwtje in je rug geven. Ga beginnen. Je kunt het wel blijven uitstellen, maar je zult het gewoon moeten gaan proberen. Je kunt je teksten altijd nog aanpassen. You got this. 🙂

Dit artikel is onderdeel van de podcast Website Talks. Beluister hier de aflevering.