Hoe het allemaal begon ☆

  • Overig
starting-blog
starting

Hi, leuk dat je mijn ‘eerste’ blogpost leest. Ja, ik zeg ‘eerste’, omdat dit eigenlijk niet helemaal klopt. 
Op mijn eerste website, anoukmartens.nl, heb ik al eens geblogd. Vanaf vandaag houd ik je op de hoogte over de dingen die er achter de schermen gebeuren, zoals mijn inschrijving bij de KVK, hoe ik mijn shoots voorbereid en mijn liefde voor fotografie & webdesign. Naast deze onderwerpen vertel ik 
je graag over mijn probeersels om mijn eigen plastic verbruik te minderen, want ook ik probeer iets goeds te doen voor de wereld. 

Hoe ben je begonnen met AMP?

Sinds juni 2019 staat Anouk Martens Producties ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als een officieel media/productie bedrijf. Dit is natuurlijk niet vanuit het niets gebeurt. In 2017 ben ik begonnen aan de opleiding ICT & Media Design van Fontys Hogeschool Tilburg. Dankzij deze opleiding kwam ik erachter dat ik zeker verder wilde met mijn fotografie, maar ook met het helpen van bedrijven met hun uitstraling, zowel online als offline. In 2018 heb ik een tijdje bij een fotozaak gewerkt en hier kwam ik aan een fotoklus voor een gouden bruiloft. Deze foto’s vind je niet terug op mijn site, vanwege privacy redenen. Door deze opdracht, heb ik mijn eerste full-frame camera gekocht. Dit is de Canon EOS 6D.Met deze camera zijn de meeste van mijn foto’s die online staan gemaakt, de overige foto’s zijn gemaakt met de Canon EOS 1200D.De 1200D was mijn eerste eigen camera en is een perfecte camera voor iedereen die wil beginnen met fotografie!

Na de gouden bruiloft die ik mocht fotograferen, wist ik zeker dat ik verder wilde met fotografie. Ik heb verschillende gratis portretshoots gehad om een portfolio op te kunnen bouwen en dit was heel erg fijn. Er kwamen steeds meer mensen die foto’s wilden en op een gegeven moment ben ik begonnen met geld vragen voor shoots.

hackathon

Bron: Odyssey

“Vanaf de hackathon ging alles in een sneltrein…”

In april 2019 heb ik meegedaan aan de grootste hackathon van de wereld, de Odessey Hackathon 2019 . Tijdens deze hackathon heb ik samen met 5 groepsgenoten gewerkt aan een vraagstuk voor APG . Het was zo anders dan normaal, om een oplossing te moeten bedenken in 48 uur en deze oplossing ook uit te moeten werken! We hebben de hackathon niet gewonnen, maar vanaf de hackathon ging alles in een sneltrein. Tijdens de hackathon heb ik veel connecties gelegd en heb ik samen met mijn groepsgenoten nog contact gehad met APG.Thuis ben ik direct verder gegaan met connecties leggen en het netwerken was begonnen. Ik wist voor dit alles al dat netwerken een belangrijke key was, maar ik had nooit gedacht dat het de hoofd key zou zijn.Zonder netwerken, zou ik zeker niet zover zijn als dat ik nu ben gekomen.

Na de maand april kreeg ik verschillende kansen voor opdrachten en heb ik ook meerdere opdrachten aangenomen. Omdat mijn opdrachten nu een beetje begonnen te lopen en er steeds meer opdrachten bij kwamen, begon ik mijn inschrijving bij de KvK te overwegen.

Eind mei heb ik de stap durven te zetten en kijk waar we nu zijn!

Dit was het verhaal hoe ik ben begonnen met Anouk Martens Producties. Vanaf nu ben ik naast mijn school bezig met het opbouwen van een groter bereik, nieuwe opdrachten en het creëren van nieuw werk waar ik trots op ben.
Elke week komen er 2 blogs online, vaste dagen en tijden zullen de komende tijd nog ontbreken. 🙂

Heb jij iets wat je graag wilt weten of heb je een leuk onderwerp waar ik over kan bloggen? Stuur mij dan een berichtje!

Bronnen & linkjes

Odyssey
APG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *