Een zonnige duoshoot in de duinen

britt-leen-blog
britt-leen

Zaterdag 3 augustus heb ik de mooie Britt & Leen op de foto mogen zetten.
Van tevoren zijn Britt & Leen naar een make-up artist geweest, waardoor de make up helemaal te gek is!In deze blog ga ik je vertellen over mijn voorbereidingen van een shoot, het verloop tijdens de shoot + extra foto’s van de shoot die je nog niet hebt gezien. ๐Ÿ™‚

Je boekt een shoot bij mij. Hoe dan verder?

Ik kwam Britt toevallig tegen op Facebook. Ik zag dat ze op zoek was naar een fotograaf en stuurde haar een berichtje dat ik haar graag zou willen helpen.Ze zag de samenwerking helemaal zitten en we spraken af om een shoot in de Loonse en Drunense duinen te houden.

3 Augustus was de grote dag. Voor die tijd heb ik aan Britt gevraagd wat zij graag zou willen hebben als resultaten van de shoot. Ik laat graag moodboards maken wanneer je zelf al een beeld hebt van wat je zou willen. Als je dit nog niet hebt, dan maak ik een moodboard, zodat we altijd een houvast hebben tijdens de shoot!

britt-leen

En dan gaan we shooten…

Op 3 augustus hadden we ‘s ochtends al afgesproken, omdat het overdag warm zou worden. Met erg warm en zonnig weer is het lastig voor een model om zich te kunnen focussen en vooral om je ogen goed open te houden. Om deze reden kan het ook moeilijk zijn om met zonnig weer te shooten. Ik probeer altijd de schaduw op te zoeken wanneer de locatie dit toelaat. We hadden als locatie voor de Loonse en Drunense duinen gekozen. Hier komen verschillende natuur elementen samen, waardoor je hele verschillende foto’s kan maken!We zijn door de bossen richting het zand gelopen. In het bos hebben we al een aantal foto’s gemaakt. Tijdens een shoot probeer ik altijd het model zijn/haar natuurlijke houding aan te laten houden. Je moet je fijn en mooi voelen en ik geef alleen aanwijzingen, de rest doe je zelf! Britt & Leen waren natuurtalenten en zaten vrijwel meteen perfect.

Toen we eenmaal bij het zand aankwamen werd het wat lastiger. De zon scheen fel en we wilden graag wat foto’s maken op het zand. Deze foto’s hebben jullie ook al kunnen bekijken op mijn site. Omdat de ogen openhouden lastig was met de felle zon, hebben we een handige, maar simpele techniek toegepast. De modellen sloten hun ogen en wanneer ik het zei gingen de ogen open. Op dit teken maakte ik direct een aantal foto’s. Zo hoefden ze maar even de ogen open te hebben en ging het allemaal net wat makkelijker! Zo simpel maar handig kan het zijn.

Na de shoot ben ik aan de slag gegaan met de foto’s. Het bewerken was echt een feestje met het mooie weer en de vrolijke foto’s. Na een dag of 2 heb ik de foto’s naar Britt & Leen gestuurd en stonden de eerste al online! Zo snel kan dat gaan. ๐Ÿ™‚

Wil jij ook een fotoshoot met een vriend/vriendin of gewoon alleen? Of heb je een leuk onderwerp waar ik over kan bloggen?
Stuur mij dan een berichtje!

Bronnen & linkjes

Instagram Britt
Instagram Leen
Instagram Make-up artist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *